Aanbod - ko-libris.nl - Behandelvormen
50622
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-50622,cabin-core-1.1,select-theme-ver-3.4,ajax_fade,page_not_loaded,,smooth_scroll,wpb-js-composer js-comp-ver-7.5,vc_responsive
 

Aanbod

In de praktijk worden zowel basis- als ook specialistische behandelingen geboden voor volwassenen vanaf 18 jaar die (soms al jarenlang of terugkerend) vastlopen op belangrijke levensgebieden, zoals werk, liefde en relaties. Klachten die daarmee gepaard kunnen gaan zijn stemmings-, angst of burn-out klachten, eenzaamheid, zelfbeeld- en identiteitsproblemen, trauma gerelateerde klachten, bindingsproblemen, dwangmatigheid, langdurige rouw of medisch onverklaarde lichamelijke klachten.

BEHANDELVORMEN

Bij een inzichtgevende (psychodynamische) psychotherapie staat iemands persoonlijke ontwikkeling centraal. De behandeling is erop gericht terugkerende interactiepatronen in het heden te herkennen en een mogelijk verband met (pijnlijke) ervaringen in het verleden te onderzoeken. Door te leren woorden te geven aan gevoelens, gedachten, behoeften en verlangens kunnen patronen worden doorbroken en weloverwogen keuzes worden gemaakt, leidend tot een positiever zelfgevoel, meer verbinding met anderen en hierdoor afname van psychische klachten.

Inzichtgevende psychotherapie is meestal een langer durend proces. Als de focus ligt op een specifiek probleem dan kan de behandeling ook korter van aard zijn.

EMDR (Eye Movement Desensitization and Reprocessing) is een therapievorm voor mensen die last blijven houden na een nare, schokkende gebeurtenis.

Klachten zijn bijvoorbeeld herbelevingen van het trauma, nachtmerries of prikkelbaarheid. EMDR is een geprotocolleerde behandelvorm die bij een enkelvoudig trauma vaak na enkele sessies effect heeft. Wanneer er sprake is van verschillende of langdurige nare ervaringen is er doorgaans meer nodig.

Meer informatie – www.emdr.nl

Collega’s kunnen, bv. in het kader van de Gz-opleiding, bij mij terecht, voor supervisie op het gebied van psychotherapeutische behandelmethodes. Het tarief voor supervisie is €110.

Deze website maakt gebruik van cookies. Door deze site te blijven gebruiken, accepteert u ons gebruik van cookies.