Kosten - ko-libris.nl
50748
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-50748,theme-cabin,cabin-core-1.1,woocommerce-no-js,select-theme-ver-3.4,ajax_fade,page_not_loaded,,smooth_scroll,wpb-js-composer js-comp-ver-6.7.0,vc_responsive
 

Kosten

Kosten
Psychotherapie wordt vergoed vanuit de basisverzekering. Om voor vergoeding in aanmerking te komen is een verwijzing van de huisarts noodzakelijk en dient er sprake te zijn van een diagnose volgens DSM-V. Mocht er sprake zijn van een diagnose, dan wordt die tijdens de intake in overleg vastgesteld. Het bedrag dat de zorgverzekeraar vergoedt wordt eerst verrekend met uw eigen risico. In 2023 bedraagt het wettelijk verplichte eigen risico €385,- per jaar.

Verzekerde zorg
De therapie wordt vanaf 1 januari 2022 maandelijks afgerekend middels Zorgprestaties. Dit houdt in dat er per consult (prestatie) in rekening wordt gebracht. Hierbij hangt het tarief af van de geleverde zorg, bijvoorbeeld diagnostiek of behandelsessie als ook van de duur van de sessie (doorgaans 45min), het beroep van de behandelaar en de setting waarin de behandeling heeft plaatsgevonden. De tarieven die ik hanteer zijn die die ieder jaar door de Nationale Zorgautoriteit (Nza) worden vastgesteld. Mijn werk valt onder het beroep ‘psychotherapeut’, binnen de ambulante zorg, en is passend bij Kwaliteitsstatuut sectie II.

 

Tarief van een behandelsessie (45min) is in 2023 €147,95 en van een intakegesprek (diagnostiek 60min) is €199,34. Ook voor consulten via telefoon of mail kunnen prestaties in rekening worden gebracht, net als voor intercollegiaal overleg met een externe collega.

 

Voor meer informatie over de vastgelegde tarieven en andere prestaties zie zorgprestatiemodel.nza.nl.

 

Contracten
Ko-libris heeft op dit moment contracten met de volgende zorgverzekeraars afgesloten:

 

  • ASR, Ditzo (ook contract in 2024)
  • Zorg en Zekerheid (ook contract in 2024)
  • Zilveren Kruis (ook contract in 2024)
  • Eno, Salland (ook contract in 2024)
  • Caresq (GEEN contract in 2024)
  • DSW (ook contract in 2024)

 

Met alle andere zorgverzekeraars is er voor 2023 en 2024 GEEN contract afgesloten. Dit betekent dat u maandelijks van mij de factuur ontvangt. Deze kunt u vervolgens zelf indienen bij uw zorgverzekeraar. Het is belangrijk om voorafgaand aan de behandeling goed bij uw verzekeraar te informeren over de vergoeding van de kosten. Let daarbij op het verschil tussen natura- en restitutiepolissen. U krijgt afhankelijk van uw polis 65-100% door de verzekeraar vergoed. Met een restitutiepolis bent u vrij in uw keuze van een psychotherapeut en krijgt u doorgaans de behandeling volledig vergoed.

Onverzekerde zorg
Mocht er GEEN sprake zijn van een diagnose, als u geen diagnose in uw medisch dossier wenst of als de behandeling door uw werkgever wordt betaald is in 2023 het tarief per sessie van 45min €117.

No Show
Afspraken kunnen tot 24uur van te voren kosteloos worden geannuleerd; telefonisch, per mail of per app/sms. Bij afspraken die niet tijdig worden afgezegd zal, ongeacht de reden, €75 in rekening worden gebracht. Deze factuur kan niet worden ingediend bij de zorgverzekeraar.

Deze website maakt gebruik van cookies. Door deze site te blijven gebruiken, accepteert u ons gebruik van cookies.